-
-
Pizato, Sandriane; Kraieski, Janete; Sarmento, Cleonice; Prentice-Hernández, Carlos
(2012)
O objetivo deste trabalho foi avaliar microbiologicamente, físico-quimicamente e sensorialmente uma conserva de tilápia enlatada em óleo vegetal comestível, aproveitando matéria-prima fora do padrão, a fim de oferecer um ...
-
-
Moro, Gisele Medianeira Barbieri; Rodrigues, Rosane da Silva; Costa, Jorge Alberto Vieira; Machado, Whallans Raphael Couto; Pizato, Sandriane
(2013)
O objetivo deste trabalho foi avaliar a qualidade físico-química e as informações contidas nos rótulos das embalagens de geleias de uva comercializadas na cidade do Rio Grande, RS. Geleias de uva produzidas industrialmente ...
-
-
Pizato, Sandriane; Vega, William Renzo Cortez; Prentice-Hernández, Carlos; Borges, Caroline Dellinghausen
(2013)
O objetivo deste estudo foi avaliar os efeitos da aplicação de diferentes gomas (tara, xantana e alginato de sódio) associado com ácido cítrico, ascórbico e cloreto de cálcio, em relação as características químicas, físicas ...
-
-
Pizato, Sandriane; Vega, William Renzo Cortez; Souza, Juliana Tais Andreghetto de; Prentice-Hernández, Carlos; Borges, Caroline Dellinghausen
(2013)
The present work aimed at evaluating the effects of tara gum, xanthan and sodium alginate as edible coatings in physical, chemical and microbiological characteristics of minimally processed peaches. Peaches from Granada ...
-
-
Pizato, Sandriane; Cortez-Vega, William Renzo; Costa, Tailine Saturnino da; Oliveira, Lauren Menegon de; Prentice-Hernández, Carlos
(Canadian Center of Science and Education, 2013)
Minimally processed fruits offer a convenient and practical product to the consumer, with quality and freshness similar to the in natura product. The aim of this study was to apply coatings of croaker protein isolate ...
-
-
Cortez-Vega, William Renzo; Pizato, Sandriane; Souza, Juliana Tais Andreghetto de; Prentice-Hernández, Carlos
(Elsevier, 2014)
Edible coatings have been used in the fresh-cut industry as a strategy to reduce the deleterious effects of minimal processing on plant tissues. The objective of this study was to apply edible coatings from protein isolate ...
-
-
Freitas, Irene Rodrigues; Cortez-Vega, William Renzo; Pizato, Sandriane; Prentice-Hernández, Carlos; Borges, Caroline Dellinghausen
(2013)
This study aimed to evaluate xanthan gum as a carrier of preservative solution and calcium chloride in edible coating applied to fresh-cut apple. The utilized coatings, prepared in aqueous solution, were: (T1) control, ...