Browsing EQA - Escola de Química e Alimentos by Author "Kuhn, Cláudio Rafael"
-
Avaliação reológica e físico-química da gelificação térmica do surimi de jundiá
Kuhn, Cláudio Rafael; Torres, Lisiane Mendes; Alfaro, Alexandre da Trindade; Prentice-Hernández, Carlos; Soares, Germano Jorge Dorneles (2008)O objetivo deste trabalho foi avaliar as características reológicas e físico-químicas da gelificação térmica do surimi de jundiá (Rhamdia quelen). Utilizaram-se quatro tratamentos térmicos, três estágios duplos – ... -
Surimi of king weakfish (Macrodon ancylodon) wastes: texture gel evaluation with protease inhibitors and transglutaminase
Kuhn, Cláudio Rafael; Prentice-Hernández, Carlos; Vendruscolo, João Luís; Soares, Germano Jorge Dorneles (2004)The protease inhibitors (bovine serum albumin -BSA - and egg white) and transglutaminase inhibitor (NH4Cl), was added to the surimi obtained by King weakfish (Macrodon ancylodon) wastes to evaluate your effect on the ...