-
-
Campos, Bruno Ribeiro de; Furtado, Plínio Schmidt; D'Incao, Fernando; Wasielesky Junior, Wilson Francisco Britto; Poersch, Luís Henrique da Silva
(2013)
Os experimentos foram realizados para investigar os efeitos da amônia, nitrito e nitrato no consumo alimentar de juvenis de Farfantepenaeus brasiliensis. Os camarões com peso médio de 4g foram aclimatados durante 28 dias ...
-
-
Furtado, Plínio Schmidt
(2011)
O camarão Litopenaeus vannamei é o mais cultivado em sistemas super-intensivos em meio a flocos microbianos (BFT) e sem renovação de água. Nestes sistemas de bioflocos a tendência natural é que ocorra a diminuição do ...
-
-
Furtado, Plínio Schmidt; Poersch, Luís Henrique da Silva; Wasielesky Junior, Wilson Francisco Britto
(2011)
Litopenaeus vannamei (the Pacific white shrimp) is the most commonly reared species in super-intensive bio-
floc technology (BFT) without water renewal. In BFT, the pH may decrease due to the reduction of alkalinity
and ...
-
-
Furtado, Plínio Schmidt; Borba, Maude Regina de; Maicá, Paula Fraga; Wasielesky Junior, Wilson Francisco Britto
(2010)
Este estudo foi realizado com o objetivo de avaliar a possibilidade de reduzir a concentração proteica da dieta para pós-larvas de camarão-branco-do-pacífico (Litopenaeus vannamei) por meio da suplementação do aminoácido ...
-
-
Campos, Bruno Ribeiro de; Furtado, Plínio Schmidt; Poersch, Luís Henrique da Silva
(2015)
In general, the adverse effect of a chemical compound present in water varies with the
concentration and time of exposure to the compound, the nature of the chemical species and age of
the exposed organisms. Thus, nitrogen ...
-
-
Jensen, Luciano; Furtado, Plínio Schmidt; Fugimura, Michelle; Garcia, Luciano de Oliveira; Poersch, Luís Henrique da Silva; Veroni, José Roberto; Wasielesky Junior, Wilson Francisco Britto
(2014)
The capture of juvenile shrimp as live bait for sport fishing has intensified, as has the trade of
shrimp in different locations. The transport of shrimp to regions, other than those in which they are captured,
is often ...