-
-
Queiroz, Maria Isabel; Lopes, Eduardo Jacob; Zepka, Leila Queiroz; Mitterer, Marina Leite; Goldbeck, Rosana; Pinto, Luiz Antonio de Almeida; Treptow, Rosa de Oliveira
(FURG, 2005)
O processamento térmico é considerado um dos mais importantes métodos de preservação de alimentos. A secagem pode ser descrita como um método de preservação em que a umidade e a atividade de água são reduzidas, minimizando ...
-
-
Lopes, Eduardo Jacob; Zepka, Leila Queiroz; Pinto, Luiz Antonio de Almeida; Queiroz, Maria Isabel
(2007)
This study was undertaken to investigate the dehydration characteristics of the cyanobacterium Aphanothece microscopica Nägeli in a convective hot-air dryer. The dehydration characteristics of the biomass were examined at ...
-
-
Queiroz, Maria Isabel; Lopes, Eduardo Jacob; Zepka, Leila Queiroz; Bastos, Reinaldo Gaspar; Goldbeck, Rosana
(2007)
The aim of this research was to evaluate the kinetics of the removal of nitrogen and organic matter from parboiled rice effluent by the cyanobacteria Aphanothece microscopica Nägeli. From the results obtained, it was ...