Navegação EQA - Escola de Química e Alimentos por título

Classificar por: Ordenar: Resultados:

  • Bittencourt, Viviane Conceição Duarte de; Gervini, Vanessa Carratu; Bresolin, Leandro; Locatelli, Aline; Oliveira, Adriano Bof de (2012)
    The title molecule, C5H5N5O3S, is approximately planar, with a maximum deviation from the mean plane through the non-H atoms of 0.182 (3) Å for the amine N atom. In the crystal, molecules are connected via N-H...O and ...
  • Oliveira, Adriano Bof de; Farias, Renan Lira de; Nather, Christian; Jess, Inke; Bresolin, Leandro (2013)
    In the title compound, C10H11N3O2S, the 1,3-benzodioxole and hydrazinecarbothioamide fragments are nearly planar [(mean deviations from planarity for non-H atoms of 0.0325 (12) Å and 0.0707 (10) Å, respectively] and subtend ...
  • Pederzolli, Fernanda Rosi Soares; Bresolin, Leandro; Beck, Johannes; Daniels, Jorg; Oliveira, Adriano Bof de (2012)
    The reaction of 5-bromosalicylaldehyde thiosemicarbazone with nickel acetate tetrahydrate and pyridine yielded the title compound, [Ni(C8H6BrN3OS)(C5H5N)]. The NiII atom is four-coordinated in a square-planar environment ...
  • Pederzolli, Fernanda Rosi Soares; Bresolin, Leandro; Carratu, Vanessa Santana; Locatelli, Aline; Oliveira, Adriano Bof de (2011)
    In the crystal structure of the title compound, C9H7BrN4OS·C2H3N, the molecules are connected via N-H...O and N-H...S interactions into zigzag chains perpendicular to [001]. The molecules in these chains are additionally ...
  • Bandeira, Katlen Crhistian Tribuzy; Bresolin, Leandro; Nather, Christian; Jess, Inke; Oliveira, Adriano Bof de (2013)
    The title molecule, C9H7BrN4OS, is essentially planar [r.m.s. deviation = 0.066 (2) Å], the maximum deviation from the mean plane through the non-H atoms being 0.190 (3) Å for the terminal amine N atom. In the crystal, ...
  • Bandeira, Katlen Crhistian Tribuzy; Bresolin, Leandro; Beck, Johannes; Daniels, Jorg; Oliveira, Adriano Bof de (2011)
    In the title molecule, C9H7N5O3S, there is an intramolecular N-H...O. The molecule is essentially planar, with the maximum deviation from the mean plane of the 18 non-H atoms being 0.135 (2) Å for the amine N atom. In the ...
  • Nobre, Sabrina Madruga; Costa, Daniel Pereira da; Lisboa, Bruna Gonçalves; Vicenti, Juliano Rosa de Menezes; Back, Davi Fernando (Acta Crystallographica Section E, 2013)
    The asymmetric unit of the title compound, C16H16N2O4, contains one half-molecule, the whole molecule being generated by an inversion center located at the mid-point of the C-C bond of the central ethane group. An ...
  • Santos, Fabiane Binsfeld Ferreira dos; Barrero, Fernando Vidal; Souza, Antônio Augusto Ulson de; Souza, Selene Maria de Arruda Guelli Ulson de (EDGRAF, 2007)
    A tecnologia de dessulfurização úmida abrange aproximadamente 87% do mercado mundial (SOUD, 2000), especialmente a que utiliza calcário como reagente absorvente, sendo particularmente empregada em grandes centrais ...
  • Burkert, Janaina Fernandes de Medeiros; Fonseca, Renata Aline dos Santos da; Moraes, Jaqueline Oliveira de; Sganzerla, Janaína; Kalil, Susana Juliano; Burkert, Carlos André Veiga (2012)
    A procura por alimentos funcionais, como leites fermentados com culturas microbianas probióticas, aumentou o interesse em pesquisas para manter estes micro-organismos viáveis no produto. Neste sentido, o objetivo ...
  • Trevisol, Thalles Canton; Oliveira, Kelly Silva Degani de; Remedi, Rafael Diaz; Reis, Daiane Felix; Machado Junior, Francisco Roberto da Silva; Burkert, Carlos André Veiga; Burkert, Janaína Fernandes de Medeiros (2012)
    Carotenoides são pigmentos naturais responsáveis pelas cores de muitos alimentos. Além de colorir, possuem atividades biológicas importantes, como a atividade antioxidante. Dentre os carotenoides a astaxantina é um pigmento ...
  • Pagnussatt, Fernanda Arnhold; Bretanha, Cristiana Costa; Meza, Silvia Leticia Rivero; Buffon, Jaqueline Garda; Furlong, Eliana Badiale (2013)
    The application of natural antifungal substances is motivated by the need for alternatives to existing methods that are not always applicable, efficient, or that do not pose risk to consumers or the environment. Furthermore, ...
  • Cabrera, Liziara da Costa; Baumgarten, Maria da Graça Zepka; Niencheski, Luis Felipe Hax; Spengler, Ângela (EDGRAF, 2006)
    O sulfato é um íon abundante na água do mar, no entanto sua concentração diminui em águas estuarinas, seja pelo efeito da diluição devido à entrada de água doce ou pela redução a sulfeto. Dessa forma, a determinação de ...
  • Dotto, Guilherme Luiz (2010)
    O despejo de efluentes industriais contendo corantes é um grave problema ambiental, tanto para a vida aquática quanto para a saúde pública. Com o intuito de remover estes corantes dos efluentes, a adsorção é uma técnica ...
  • Camara, Álisson Schons (2014)
    Neste trabalho foi avaliado o processo de recobrimento de partículas de areia com quitosana utilizando a técnica dip-coating, e analisado o emprego destas partículas como recheio de uma coluna de leito fixo no processo ...
  • Medeiros, Fabiana Oliveira de (2008)
    A beta-galactosidase é uma enzima utilizada industrialmente na hidrólise da lactose do leite gerando derivados lácteos destinados a pessoas intolerantes a este açúcar. Sua importância é salientada por sua atividade de ...
  • Pinto, Luiz Antonio Almeida; Picci, Jeferson Steffanello; Dotto, Guilherme Luiz (Abeq, 2011)
    Chitosan is a natural polymer that has been employed in dye adsorption. In this work, adsorption and thermodynamic data for the interaction of FD&C Red n° 40 food dye with chitosan in aqueous solutions were investigated. ...
  • Manera, Ana Paula; Kamimura, Eliana Setsuko; Brites, Luciana Machado; Kalil, Susana Juliano (2008)
    Amyloglucosidase enzyme was produced by Aspergillus niger NRRL 3122 from solid-state fermentation, using deffated rice bran as substrate. The effects of process parameters (pH, temperature) in the equilibrium partition ...
  • Dotto, Guilherme Luiz; Pinto, Luiz Antonio Almeida (Elsevier, 2011)
    Adsorption of food dyes acid blue 9 and food yellow 3 onto chitosan was optimized. Chitosan was obtained from shrimp wastes and characterized.Afull factorial design was used to analyze the effects of pH, stirring rate and ...
  • Borges, Aline Rocha (2009)
    A presença de metais traço no ambiente está associada às fontes naturais e antropogênicas. O aumento das concentrações desses elementos pode resultar em um desequilíbrio do ecossistema tornando-se um risco potencial para ...
  • Machado, Franciele Rocha (2015)
    As características do petróleo na natureza fazem da sua exploração e produção uma atividade de grande complexidade tecnológica e de custo elevado. O processo de exploração de petróleo está geralmente associado ao escoamento ...

Buscar DSpace


Navegar

Minha conta