-
-
Santo, Milton Luiz Pinho Espírito; Beirão, Luiz Henrique; Sant’Anna, Ernani Sebastião; Dalcin, Eliana Bressa; Franco, Bernadette Dora Gombossy de Melo
(2003)
Lactobacillus sakei 2a is a bacteriocin producer strain and, in this work, it’s effects as a starter culture in the fermentation process of sardine (Sardinella brasiliensis) fillets were observed at different concentrations ...
-
-
Colembergue, Janise Pedroso; Gularte, Marcia Arocha; Santo, Milton Luiz Pinho Espírito
(2011)
O pescado é um alimento rico em proteínas, minerais, vitaminas e possui fácil digestão. A procura por alimentos prontos para o consumo, como pescado em conserva, ainda é uma opção interessante para o consumidor, devido ao ...
-
-
Santo, Milton Luiz Pinho Espírito; Lisboa, Cristiane Reinaldo; Alves, Fernanda Gonçalves; Martins, Daniela de Souza; Beirão, Luiz Henrique; Sant’Anna, Ernani Sebastião; Franco, Bernadette Dora Gombossy de Melo
(2005)
Lactobacillus sakei 2a is a bacteriocin producer strain. In this study, it’s effects as a starter culture in the curing process of sardine (Sardinella brasiliensis) fillets were studied at different concentrations of NaCl ...