-
-
Brondani, Daniela; Scheeren, Carla Weber; Dupont, Jairton; Vieira, Iolanda Cruz
(2012)
Halloysite clay nanotubes were used as a support for the immobilization of the enzyme peroxidase from clover sprouts (Trifolium), and employed together with platinum nanoparticles in 1-butyl-3-methylimidazolium hexafluorophosphate ...
-
-
Zanella, Renato; Adaime, Martha Bohrer; Peixoto, Sandra Cadore; Friggi, Caroline do Amaral; Prestes, Osmar Damian; Machado, Sérgio Luiz de Oliveira; Marchesan, Enio; Avila, Luis Antonio de; Primel, Ednei Gilberto
(2012)
-
-
Cunha, Daniele Colembergue da; Souza, Jeferson Avila; Rocha, Luiz Alberto Oliveira; Costa, Jorge Alberto Vieira
(2009)
The design of a modular bioreactor for solid
state fermentation is a promising development because it keeps the homogeneity of the bed at optimal levels. This study determines the optimum geometry of elementary
modules ...
-
-
Martins, Vilásia Guimarães; Costa, Jorge Alberto Vieira; Prentice-Hernández, Carlos
(2009)
The fish proteins has the advantage of a high sensibility to the hydrolysis and also a balanced composition in aminoacids. The production of protein hydrolyzed from by-products of fish process industry has been receiving ...
-
-
Martins, Vilásia Guimarães; Costa, Jorge Alberto Vieira; Prentice-Hernández, Carlos
(2009)
The fish proteins has the advantage of a high sensibility to the hydrolysis and also a balanced composition in aminoacids. The production of protein hydrolyzed from by-products of fish process industry has been receiving ...
-
-
Martins, Vilásia Guimarães; Costa, Jorge Alberto Vieira; Prentice-Hernández, Carlos
(2009)
The fish proteins has the advantage of a high sensibility to the hydrolysis and also a balanced composition in aminoacids. The production of protein hydrolyzed from by-products of fish process industry has been receiving ...
-
-
Piotrowicz, Inajara Beatriz Brose
(2012)
Uma alternativa para pescados subaproveitados e subprodutos da industrialização de
pescado é o desenvolvimento de processos para recuperação e/ou alteração das
proteínas musculares de pescados. O objetivo deste trabalho ...
-
-
Schmidt, Cristiano Gautério
(2008)
Enzimas proteolíticas são usadas para obter hidrolisados que possam ser usados como ingredientes funcionais em sistemas alimentícios. A hidrólise das proteínas
alimentares possui uma longa história, principalmente as ...
-
-
Padilha, Márcia Elisa da Silva; Ruiz, Walter Augusto
(2007)
O óleo de pescado tem sido alvo de várias pesquisas em função dos benefícios nutricionais dos ácidos graxos poliinsaturados. Esse fato pode ser comprovado pelos estudos epidemiológicos que relacionam a baixa incidência de ...
-
-
Dorneles, Aline Machado; Galiazzi, Maria do Carmo
(2012)
Analisam-se as histórias de sala de aula de seis professoras da educação básica de química, narradas durante a participação no Programa Institucional de Bolsa de Iniciação à Docência (PIBID). No presente artigo, apresentam-se ...
-
-
Martins, Vilásia Guimarães; Palezi, Simone Canabarro; Costa, Jorge Alberto Vieira; Prentice-Hernández, Carlos
(2014)
A significant amount of insoluble fibrous protein, in the form of feather, hair, scales, skin and others are available as co-products of agro industrial processing. These wastes are rich in keratin and collagen. This study ...
-
-
Martins, Vilásia Guimarães; Palezi, Simone Canabarro; Costa, Jorge Alberto Vieira; Prentice-Hernández, Carlos
(2014)
A significant amount of insoluble fibrous protein, in the form of feather, hair, scales, skin and others are available as co-products of agro industrial processing. These wastes are rich in keratin and collagen. This study ...
-
-
Trombini, Henrique; Dytz, Aline Guerra
(EDGRAF, 2013)
Neste trabalho foram realizadas várias imagens radiográficas de um modelo
de motor à gasolina de dois tempo para verificar o uso de raios X como um
ensaio não destrutivo. As imagens foram obtidas utilizando diversos ...
-
-
Campello, Graciella da Silva
(2010)
Este trabalho teve como objetivo principal investigar a imobilização da enzima β-
galactosidase comercial de Kluyveromyces lactis (Lactozym®), bem como caracterizar
a enzima livre e imobilizada visando sua aplicação na ...
-
-
Pizato, Sandriane; Cortez-Vega, William Renzo; Costa, Tailine Saturnino da; Oliveira, Lauren Menegon de; Prentice-Hernández, Carlos
(Canadian Center of Science and Education, 2013)
Minimally processed fruits offer a convenient and practical product to the consumer, with quality and freshness similar to the in natura product. The aim of this study was to apply coatings of croaker protein isolate ...
-
-
Wallner-Kersanach, Mônica; Andrade, Carlos Francisco Ferreira de; Hao, Zhang; Milani, Márcio Raimundo; Niencheski, Luis Felipe Hax
(2009)
A técnica de gradiente difusivo de membrana (DGT) foi utilizada para determinar metais lábeis in situ durante diferentes condições hidrológicas no estuário da Lagoa dos Patos. As amostras de água foram também analisadas ...
-
-
Wallner-Kersanach, Mônica; Andrade, Carlos Francisco Ferreira de; Zhang, Hao; Milani, Márcio Raimundo; Niencheski, Luis Felipe Hax
(2009)
A técnica de gradiente difusivo de membrana (DGT) foi utilizada para determinar metais lábeis in situ durante diferentes condições hidrológicas no estuário da Lagoa dos Patos. As amostras de água foram também analisadas ...
-
-
Guevara, Yessenia Elizabeth Díaz
(2014)
O salame é um produto cárneo industrializado adicionado de toucinho, culturas starter e outros ingredientes, embutido em envoltórios naturais e/ou artificiais, curado, fermentado, maturado, defumado ou não e dessecado. O ...
-
-
Melo Filho, Eloi; Calliari, Lauro Júlio; Franco, Davide; Strauch, João Carlos da Silva
(EDGRAF, 2005)
O relato de um misterioso “vagalhão” ocorrido na praia do Cassino permitiu conjecturar que o
fenômeno ocorrido possa ter sido um tsunami meteorológico – ondas com características
similares a de tsunamis comuns (i.e. ...
-
-
Bertolin, Telma Elita; Schmidell, Willibaldo; Maiorano, Alfredo Eduardo; Casara, Janice; Costa, Jorge Alberto Vieira
(2003)
It was the objective of the present study to increase the production of glucoamylase by
Aspergillus awamori through solid state fermentation, using wheat bran as the main carbon source and (NH4)2SO4, urea, KH2PO4, glucose, ...